top of page

Varaa aika alla olevasta linkistä tai puhelimitse 
040 536 3723 / Katja

Screenshot 2023-01-23 at 10.30.09.png

Fy­sio­te­ra­pia

Jos et löydä ajanvaraus linkin kautta sopivaa fysioterapia-aikaa, soita puh. 040 536 3723 / Katja

 

Uusi hinnasto 1.1.2023 alkaen

MAX. 60MIN
Fysioterapia
74€
MAX. 45MIN
Fysioterapia
63€
MAX. 60MIN
Psykofyysinen fysioterapia
74€
MAX. 30MIN
Akupunktio (sis. neulat)
55€
MAX. 45MIN
Akupunktio fysioterapian yhteydessä
63€
MAX. 60MIN
Äitiysfysioterapia
74€

Eduskunta on hyväksynyt suomen hallituksen esityksen Kela-korvausten poistosta fysioterapeuttisista hoidoista 1.1.2023 alkaen. Tällä tietoa suorakorvaussopimus jatkuu entisellään sairauskassa Walkian kanssa.

 

Repolan toimiheniköiden sairauskassa on irtisanonut kaikki suorakorvaussopimukset. Jatkossa Repolan SK-jäsenet maksavat hoidon ensin itse ja hakevat korvauksen jälkikäteen sairauskassasta.

 

Peruutukset viimeistään edellisenä päivänä klo 14.00 mennessä. Peruuttamattomista ajoista veloitamme täyden käyntihinnan.

Fy­sio­te­ra­peut­ti­set Ryh­mä­tun­nit ja Works­ho­pit

Ota yhteyttä!

Valossa voit osallistua joogan lisäksi fy­sio­te­ra­peut­ti­sil­le ryhmätunneille. Viikkolukkarista löytyy vakituisena tuntina mm. ValonSelkä-tunti, joka sopii kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille. Tunnilla mm. vahvistetaan keskivartalon tukilihaksia ja parannetaan kehon hallintaa sekä lisätään rangan liikkuvuutta. Myös suosittuja fysioterapeuttisia workshopeja järjestetään säännöllisesti eri aihealueista. Voit kysyä tarjouksen fy­sio­te­ra­peut­ti­sis­ta tunneista vaikkapa tyky-toimintana työporukalle.

Screenshot 2023-01-23 at 11.27.20.png
untitled-49 (2).jpg

Milloin Fy­sio­te­ra­pi­aan?

Fysioterapiaan kannattaa varata aika silloin, kun kipu tai vaikkapa liikerajoite vaikuttaa normaaliin elämään. Kipu voi olla esimerkiksi usein toistuvaa päänsärkyä, niska- hartiaseudun jumittamista, olkapään, lonkan tai jonkin muun nivelen särkyä tai liikerajoitetta, alaselkäkipua tai vaikkapa sormien puutumisoiretta. Rintarangan ongelmat saattavat oireilla pistävänä kipuna rintakehällä tai lapaluiden välissä tai aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai jopa rytmihäiriöitä. Lihaksen tai nivelen kipua voi esiintyä liikkeessä tai se voi vaivata aina levossa ja näin ollen heikentää yöunia.

 

Fysioterapeutilta voi myös kysyä apua oikeanlaisiin harjoitteisiin tai esimerkiksi työergonomiaan ihan en­nal­taeh­käi­se­väs­ti­kin. Jos työskentelee esimerkiksi ammatissa, jossa joutuu nostelemaan painavia taakkoja päivittäin, on viisasta opetella oikeanlaiset nostotekniikat ja kehittää keskivartalon hallintaa jo ennen kuin ongelmia ilmaantuu.

 

Fysioterapiaan voi tulla myös ennen ja/tai jälkeen leikkaushoidon. Ennen esimerkiksi polven tai lonkan tekonivelleikkausta on tärkeää vahvistaa alaraajojen lihaksia, jotta itse leikkauksesta toipuminen olisi nopeampaa. Leikkauksen jälkeen taas täytyy saada oikeanlaiset kuntoutusohjeet. Sama pätee esimerkiksi polven ris­ti­si­deo­pe­raa­tioi­hin, olkapään vammojen leikkaushoitoon tai vä­li­le­vyn­pul­lis­tu­mien operointeihin.

 

Urheilevilla lapsilla ja nuorilla voi esiintyä rasitusvammoja, loukkaantumisia tai erilaisia kipuja. Tällaisissa tilanteissa kannattaa varata aika fysioterapeutille, joka kartoittaa mikä voi olla syy rasitusvamman tai kivun taustalla. Urheilevan lapsen ja nuoren kannattaa myös aina opetella itsenäistä kehonhuoltoa, johon fysioterapeutilta saa hyviä ohjeita.

Ensimmäisellä käynnillä fysioterapeutti tutkii ja kartoittaa, mistä kipu tai vaiva johtuu. Usein kivun taustalla voi olla moninaista ongelmaa. Mitä pidempään vaiva on kestänyt, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se on monen eri asian summa.

 

Fysioterapeutti voi manuaalisesti käsitellä eli mobilisoida esimerkiksi niveliä ja nikamia, jolloin tavoitteena on niiden normaalin liikkuvuuden palauttaminen. Lihasten peh­myt­ku­dos­kä­sit­te­lyt voivat olla aiheellisia, jos kipualueella esiintyy lihaskireyksiä. Jännevammoissa paranemisprosessia voidaan nopeuttaa esimerkiksi ultraäänihoidolla. Joskus erittäin hankalaa iskias-vaivaa voidaan koittaa helpottaa esim. TNS-sähköhoidolla tai lannerangan alueelle tehtävällä traktiohoidolla. Raajojen puutumisoireita fysioterapeutti voi hoitaa mm. neu­raa­li­ku­dos­mo­bi­li­saa­tiol­la. Fysioterapiaa tukevana toimenpiteenä voidaan tarvittaessa käyttää myös kinesioteippausta. Kinesioteippausta käytetään mm. asentovirheiden kevyeen linjaukseen, lihaksen aktivointiin tai rentouttamiseen, turvotuksen laskemiseen tai neuraalikudoksen löysyttämiseen. Itse käytän tarvittaessa myös akupunktiota osana fysioterapiaa. Akupunktioon voi varata myös ihan oman ajan. Hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoito on myös osaamisaluettani.

 

Kaiken kaikkiaan fysioterapeuttina minulla on laaja ”työkalupakki” hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Näiden hoitojen lisäksi fysioterapia sisältää aina aktiivista asennon tai liikkeen analysointia sekä asiakkaalle ohjattuja kotiharjoitteita, joilla asiakas itse voi vaikuttaa mm. lihasepätasapainon tai nivelen virheasennon korjaamiseen.

Mitä Fy­sio­te­ra­pia on?

bottom of page